Oproep

Stuur jouw ideeën in!

By BOB on 18 juni 2021 0 Comments

Plannen afkeuren, actie voeren tegen slechte beslissingen of klagen over al het onrecht… zonder iets in de plaats te zetten? Nee, dan kennen ze ons nog niet. 

Elke keer je over ‘het kruispunt’ praat, merk je hoeveel het losweekt bij de mensen. Hoeveel bezorgdheid, maar ook hoeveel creativiteit! Er zijn heel wat denkpistes die kunnen helpen om de situatie veiliger te maken. Nog elke dag bereiken ons nieuwe inzichten, middelen en tools die echt wel zoden aan de dijk zouden zetten.De zichtbaarheid verhogen, de snelheid verlagen, de signalisatie verbeteren, de wegindeling omgooien… Noem maar op!

‘Ons’ punt

Er is vast en zeker een hele hoop kennis aanwezig bij de mensen die de huidige plannen uittekenden en maatregelen bedachten. Maar eentje ontbreekt: die uit de praktijk. We hebben het niet over subjectieve ‘gevoelens’, maar toetsbare, meetbare en zichtbare argumenten voor een beter ontwerp.

Uit inzage in de plannen en de verslagen van vergaderingen, maken wij alvast op dat er heel wat waardevolle dingen niet of niet ernstig genoeg overwogen zijn bij de herinrichting.

We appelleren aan de partijen rond die machtige tafel om samen met ons opnieuw stil te staan bij alle opties. Op zoek naar de ideale combinatie om het evenwicht te herstellen tussen alle weggebruikers. En we willen jouw stem daarbij ook laten horen.

Plannetjes smeden?

We hopen dat de overheden met ons mee willen gaan om met objectieve verkeerskundige kennis en vooral een frisse blik naar een aantal ontwerpen te laten kijken. Misschien heb jij daarvoor ook een goed idee? Laat het ons zeker weten! 

Drop je idee rechtstreeks via dit formulier. En wil je liever een foto, tekening of ander bestand meesturen? Doe dat dan gerust via mail

Vul je e-mailadres in zodat we kunnen reageren.
Omschrijf hier jouw suggestie.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.